Firenze.fi

shoppailijan tietopaketti

Versio:

v0.98 - vuosi 2016


basta!
Basta!

food
The Food Lover's Guide to Florence
venus
The Birth of Venus

Tervetuloa Firenzeen!

Firenze on mahtava matkakohde kaikille historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille. Olemme koonneet tälle sivustolle monipuolisen tietopaketin Firenzestä. Olitpa sitten romanttisella lomamatkalla, kulttuuriretkellä, nähtävyyksiä kiertelemässä tai vain nauttimassa Toscanan alueen kauniista maisemista sekä hyvästä ruuasta ja juomasta, löydät varmasti hyödyllisiä vinkkejä tältä Firenze.fi sivustolta. Benvenuti a Firenze!

Muut Firenze-sivustot

FIRENZE

Renessanssin keskus

Ostokset ja outlet

Firenze shopping! Firenzen parhaat ostospaikat löydät täältä. Firenzen lähialueet tunnetaan loistavana paikkana shoppailla, koska alueelta löytyy useita ns. outlet-liikkeitä. Niistä löydät huippulaatua kohtuuhintaan. Tunnetuimpia paikkoja ovat Reggellosta löytytvä The Mall ja McArthurGlens Barberino Designer Outlet.

The Mall on unelmien täyttymys shoppailusta pitäville. Täältä löytyy vaatteita, kenkiä, asusteita ja kosmetiikkaa. Edustettuna ovat esimerkiksi Valentino, Ferragamo, Fendi ja Armani. The Mall pitää myös sisällään ravintolan, kahvilan ja baarin.

McArthurGlens Barberino Designer Outlet on todella laaja merkkiliikkeiden keskittymä. Kätevimmin pääset liikkeisiin henkilö- tai linja-autolla. Voit myös osallistua järjestetylle kiertoajelulle, joka kiertää outlet-myymälöitä, esim. täältä.

salvatore ferragamo museo firenze

Via de' Tornabuoni on Firenze pääostoskatu. Kadun varrelta löytyy useita (kalliimman hintatason) vaateliikkeitä. Illalla alueelta löytyy trendikkäitä baareja. Kadun nimestä sen verran, että se viittaa henkilöön nimeltä Giovanni Tornabuoni, joka oli Firenzeläinen varakas pankkiiri. Hänen siskonsa taas oli Lorenzo di Medicin äiti.

Kadun varrella kannattaa pysähtyä ostosten lomassa hetkeksi tarkastelmaan upeaa rakennusta nimeltä Palazzo Tornabuoni. Tämä palazzo on toiminut Tornabuonien lisäksi yhtenä Medicien asunnoista (esimerkiksi Giovanni di Medicin, josta tuli myöhemmin paavi Leo X). Palazzossa on tällä hetkellä Four Seasons ketjun operoima luksustason huoneistohotelli, joka on avoinna ainoastaan jäsenille. Bulgarin ja Cartierin liikkeet löytyvät tämän rakennuksen katutasosta.

io parcheggio dove me pare

Via della Vigna Nuova on hieman nuorekkaampi katu. Sieltä löytyy esim. Gold, joka on keskittynyt katumuotiin. Via dei Cerreta kadulta löydät kenkäliikkeitä. Muita hyviä ostospaikkoja ovat mm. Mercato di San Lorenzo, Mercato Centrale ja Mercato Nuovo. Mercato Nuovolta löytyy kuuluisa Firenzen pronssinen villisika.

Florence, Italy (Firenze, Italia)

Jos pidät markkinoilla käynnistä, löydät paikasta nimeltä Mercato delle Cascine tiistaiaamuiset markkinat. Piazza Santa Croce ja Loggia del Porcellino toimivat myös markkinapaikkoina. Puutöitä, lasiteoksia ja hattuja saattaa löytyä edullisesti Santo Apiriton ja San Fredianon alueelta.


© copyright Firenze.fi | kaikki oikeudet pidätetään