Firenze.fi

matkailijan tietopaketti

Versio:

v0.99 - vuosi 2016


firenzen lumoojatar
Firenzen lumoojatar


The Rise And Fall Of The House Of Medici
The Rise And Fall Of The House Of MediciMachiavelli

Niccolò Machiavelli oli vuosina 1469-1527 elänyt Firenzeläinen filosofi ja valtiomies. Hänen tunnetuin kirjallinen teoksensa on nimeltään Ruhtinas. Machiavelli on haudattu Firenzen Santa Crocen kirkkoon.

Kirjoituksia Machiavellistä (eng)FIRENZE

Renessanssin keskus

Nähtävyydet


Duomo

Duomo ja sen halkaisijaltaan 45 metriä oleva kupoli sekä vieressä sijaitseva kellotorni ovat Filippo Brunelleschin taidonnäyte ja samalla oman aikansa arkkitehtoorinen mestariteos. Muista myös kirkon kryptassa oleva museo.

Duomo

Duomo lähellä sijaitseva Battistero eli kastekirkko on tunnettu ennen kaikkea Lorenzo Ghibertin suunnittelemista upeista pronssisista pariovista.

Florence

San Lorenzo

Vaatimattoman ja keskeneräiseksi jääneen julkisivun takaa löytyy Medicien suvun yksityiskirkko, jonka koristelussa ei ole säästelty. Kirkon tiloissa näkyy mm. Brunelleschin, Michelangelon ja Donatellon kädenjälki. Cappelle Medicee on Medici suvun hautakappeli, joka löytyy San Lorenzon kirkon läheltä.

san lorenzo firenze

Uffizi

Firenzeläinen museo sai alkunsa vuonna 1581, jolloin omaperäinen ruhtinas Frans I de Medici päätti koota vanhoja ja uusia taideteoksia rakennukseen, jonka hänen isänsä oli rakennuttanut hallinnollisiin tarkoituksiin. Uffizin Galleria virtuaalisesti

Uffizi

Ponte Vecchio

Ponte Veccio on Firenzen vanhin silta, joka on rakennettu vuonna 1345. Sillan reunoilla ja yläosissa olevissa kaupoissa myydään uusia ja vanhoja koruja. Siltaan on myös rakennettu salakäytävä. Käytävä toimii taidegalleriana.

Ponte Veccio

Palazzo Pitti

Pankkiiri Luca Pittin rakennuttama rakennuskompleksi, joka toimii nykyään mm. Medicien taideaarteiden esittelytilana.

Palazzo Pitti

Bobolin puutarha

Vuonna 1766 yleisölle avattu Medicien rakennuttama renessassipuutarha, joka on rakennettu Palazzo Pittin yhteyteen. Puisto suunniteltu siten, että sieltä avautuu näkymiä Firenzen kaupunkiin. Laajalta puistoalueelta löytyy mm. amfiteatteri, istutuksia ja patsaita.

Bobolin puutarhat

Santa Croce

Santa Croce on fransiskaanien kirkko, joka on rakennettu 1300-luvulla Firenzen työläiskaupunginosaan. Kirkkoon on haudattu mm. Machiavelli, Michelangelo ja Galileo Galilei. Kirkon yhteydestä löytyy Brunelleschin suunnittelema Pazzi-kappeli.

Galleria dell'Accademia

Erityisesti Daavid-patsaastaan kuuluista museo.

Medicien hautakappeli

Michelangelon suunnittelema Medicien suvun hautakappeli.

Medici kappeli

The Serial Killer Museum

Tämä persoonallinen ja pieni museo kertoo nimensä mukaisesti sarjamurhaajista. Museo löytyy osoitteesta Via Camillo Cavour, 51.

Ferragamo museo

Ferragamo Museo on yli 10 000 kenkäparia kattava museo, jossa esitellään mm. Salvatore Ferragamon luomuksia vuosien varrelta. Museo sijaitsee keskiajalta peräisin olevassa Palazzo Spini Feronissa.

salvatore ferragamo museo firenze

Gucci museo

Gucci Museo on vuonna 1921 Guccio Guccin perustaman muotitalon historiaan keskittyvä näyttelytila. Museon yhteydessä on modernia taidetta, kirjakauppa ja kahvila.

San Miniato al Monte

San Miniato al Monten basilika sijaitsee keskustan ulkopuolisella kukkulalla. San Minaton munkeilta voi lähtiessä ostaa viiniä, hunajaa sekä yrttiteetä. Perille pääsee kätevimmin busseilla 12 ja 13.


© copyright 2010-2016 Firenze.fi | kaikki oikeudet pidätetään