Firenze.fi

matkailijan tietopaketti

Versio:

v0.98 - vuosi 2017


firenzen lumoojatar
Firenzen lumoojatar


The Rise And Fall Of The House Of Medici
The Rise And Fall Of The House Of Medici

Amerigo Vespucci

Amerigo Vespucci oli vuosina 1454-1512 elänyt Firenzestä kotoisin ollut italialainen löytöretkeilijä. Amerikan manner on nimetty Amerigon mukaan, koska hän löysi ensimmäisenä Etelä-Amerikan ja tiesi (päinvastoin kun Kolumbus) löytäneensä uuden mantereen.

Muut Firenze-sivustot

FIRENZE

Renessanssin keskus

Matkustaminen

Firenzen lentokentän nimi on virallisesti Amerigo Vespucci, mutta tunnetaan myös nimellä Peretola. Kentältä on paikallisbussiyhteys 'Vola in bus' puolen tunnin välein kaupungin keskustaan. Kentältä löytyy myös taksiyhteys ja vuokra-autoja. Peretolan lentokentältä on lisäksi suora junayhteys Firenzen keskustaan.

Junat lähtevät kaksi kertaa tunnissa päivisin ja iltaisin kerran tunnissa. Matka kestää noin puoli tuntia ja maksaa noin neljä euroa yhteen suuntaan.

Myös läheisen Pisan lentokentältä pääsee kätevästi Firenzeen. Tällä hetkellä Pisaan suoraan Suomesta lentää Finnair. Pisasta on sekä juna että bussiyhteys Firenzeen.

Yksi hyvä mahdollinen reitti Suomesta on lentää ensin Milanoon ja jatkaa sieltä edelleen junalla määränpäähän. Toinen hyvä vaihtoehto on matkustaa Rooman kautta. Näillä matkoilla tulee bonuksena nähtyä yhden sijaan useampi italialainen kaupunki.Katso tästä ne Firenzen hotellit joita suosittelemme.

© copyright Firenze.fi | kaikki oikeudet pidätetään