Firenze.fi

matkailijan tietopaketti

Versio:

v0.94 - vuosi 2016


firenzen opaskirja
Firenze taskuopas

Liikkuminen Firenzessä

Firenze on helppo kohde liikkua niille, joiden kiinnostuksen kohteet keskittyvät Firenzen historialliseen keskustaan. Jos vuokraat auton lomasi ajaksi, niin varustaudu sokkeloiseen katuverkostoon, yksisuuntaisiin kujiin ja autoilulta kokonaan suljettuihin alueisiin. Historiallisessa keskustassa kannattaa liikkua kävellen.

Muut Firenze-sivustot

FIRENZE

Renessanssin keskus

Firenzen kartta

Firenze on kätevän kokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua. Ennen matkaa on hyvä tutustua Italian, Toscanan ja Firenzen karttoihin ja etsiä jo valmiiksi omien suosikkikohteiden sijainnit. Näin et päädy harhailemaan turhaan kaduille, vaan löydät helposti mitä olet etsimässä.

image example

Hyvä yleiskartta löytyy esim. Kartat.org sivustolta. Museoihin keskittynyt kartta löytyy täältä ja interaktiivinen kartta tästä. Hyvä taskukokoinen opaskirja ja kartta samassa paketissa löytyy tästä.

Kun suunnittelet Firenzen matkaa, muista myös lähistöllä olevat Fiesolen ja Greven kylät. Pääset näihin kohteisiin paikallisliikentteen kyydissä tai vuokraamalla auton. Firenzen lähistöltä löytyy rauhallisempia alueita, ja idyllisiä maisemia joiden keskellä on hauskaa matkustaa kiirettömästi. Firenzestä Pisan suuntaan löytyy alue, jossa on paljon viininviljelyä. Täällä kypsyvät sangiovese rypäleet, joista tehdään Italian tunnetuinta punaviiniä. Tämä viini on tietenkin nimeltään Chianti. Chianti viinit löydät Suomessa Alkosta.

© copyright Firenze.fi | kaikki oikeudet pidätetään